Αντώνη Σαμαρά, ο «Καλλικράτης» είναι η πρώτη σου ευκαιρία.

Από αυτό εδώ το blog, όχι απλά φωνάζουμε προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κυριολεκτικά «ουρλιάζουμε» ότι το προνομιούχο γήπεδο για να μεταφέρει τον πολιτικό της αγώνα η Νέα Δημοκρατία, είναι η σύγκρουση μεταξύ συγκεντρωτισμού και αποκεντρωτισμού. Δηλαδή η σύγκρουση μεταξύ των οπαδών της υπερσυγκέντρωσης της πολιτικής εξουσίας και των οπαδών της αποκέντρωσης της εξουσίας. Με άλλα λόγια η σύγκρουση μεταξύ Ολιγαρχίας και Δημοκρατίας.

Τα αριστερόστροφης οργανωτικής νοοτροπίας κόμματα, όπως είναι και το ΠΑΣΟΚ, δεν αντέχουν τη δημοκρατία, παρότι την διακηρύσσουν με πομπώδη τρόπο. Είναι από τη φύσης του συγκεντρωτικά κόμματα. Η δημοκρατία, δηλαδή η αποκέντρωση της εξουσίας προς τα κάτω προς τη λαϊκή βάση τα βραχυκυκλώνει, τα ακυρώνει, τα διαλύει. Είδατε τι έγινε με την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονικής για…. τους λαθρομετανάστες;; Μέχρι και ηλίθιους και ότι είναι για το άσυλο τους αποκάλεσαν τους ανθρώπους από τα κεντρικά του κόμματος και μεταβαίνει εσπευσμένα ο κ. Παπανδρέου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για να «επιβάλει την τάξη».
Τέτοιας λοιπόν συγκεντρωτικής νοοτροπίας είναι (εκτός από το γερμανικό μοντέλο του εκλογικού νόμου που πάει να περάσει το ΠΑΣΟΚ) και το σχέδιο «Καλλικράτης» που διαλύει στην ουσία την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον πυρήνα της δημοκρατίας. Όλες οι εξουσίες μεταφέρονται σε λιγότερα και πιο εύκολα ελέγξιμα από την κεντρική εξουσία κομματικά πρόσωπα. Όλα τα κονδύλια που πριν διανέμονταν σε πολυάριθμους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να δουλεύουν πολλοί μικροεργολάβοι της επαρχίας, τώρα θα διοχετεύονται μέσα από τις λίγες κατευθυνόμενες κεντρικά περιφέρειες σε συγκεκριμένους «καρχαρίες» μεγαλοεργολάβους του καθεστώτος. Τα μικρότερα τοπικά προβλήματα δεν θα μπορούν να ικανοποιηθούν από τη μακρινή Περιφέρεια και πολλοί θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν από την ύπαιθρο. Θα πρέπει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς να αδράξουν αυτή την ευκαιρία, να καταδείξουν την συγκεντρωτική αυταρχική νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ και να προτείνουν μεγαλύτερη δημοκρατία για την ΤΑ, αλλά με δημοκρατικές ασφαλιστικές δικλείδες, δεσμευόμενοι φυσικά ότι θα αλλάξουν αυτό το υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εδώ θα δείξει για πρώτη ουσιαστικά φορά η Νέα Δημοκρατία αν άλλαξε την Ολιγαρχική της αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας και αν περνά πλέον σε πιο Δημοκρατικές αντιλήψεις.

Τώρα αρχίζει η μάχη των ιδεών.

Από το ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s