Γεννιέται το Νέο «Σύστημα ΠΑΣΟΚ»…….

Από το ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η βαθιά κρίση που έχουμε εισέλθει και που ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, αποτελεί και θα αποτελέσει ταυτόχρονα και ευκαιρία για πολιτικά οφέλη κάποιων αλλά και για εύκολο πλουτισμό κάποιων άλλων, κάτι το οποίο ήδη βλέπουμε να εξελίσσεται γύρω μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα και χωρίς καμία προστασία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γιατί;;;;

Το Σύστημα ή καλύτερα το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, αν και γνώριζε πριν τις εκλογές την έκταση της επερχόμενης κρίσης, εντούτοις πίεσε να αναλάβει την εξουσία, καθόσον….. προτίμησε να είναι στην εξουσία και να οδηγήσει εκείνο τις εξελίξεις της κρίσης σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα, παρά να είναι στην αντιπολίτευση, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο των εξελίξεων. Εύκολα λοιπόν, ακόμα και με υπερβολικές και ψεύτικες υποσχέσεις κατατρόπωσε στις τελευταίες εκλογές την πολιτική «παιδική χαρά» της Νέας Δημοκρατίας και τέθηκε επικεφαλής των εξελίξεων με όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Ο ΛΑΟΣ από το άλλο μέρος βλέποντας που οδηγούνται τα πράγματα, σπεύδει να συμμετάσχει στις εξελίξεις από κάποια θέση ισχύος (όπως αφελώς πιστεύει) με την προοπτική, ό,τι ήθελε προκύψει στην πορεία.

Και τα δύο αυτά κόμματα γνωρίζουν, ότι η ελληνική κοινωνία που ξέραμε μέχρι σήμερα και που ζούμε ακόμα και αυτή τη στιγμή, δεν θα είναι ποτέ η ίδια στο μέλλον. Εξ αιτίας της σκληρής οικονομικής κρίσης που έρχεται, οι κοινωνικές διεργασίες θα επιταχυνθούν με εκρηκτικούς ρυθμούς. Για όσους ακόμα δεν το έχουν καταλάβει, εισερχόμαστε σε μια νέα κοινωνία Νεοφιλελεύθερης μορφής, όπου θα διαμορφωθεί έντονος διαχωρισμός των κοινωνικών τάξεων και όπου στα ανώτερα κοινωνικά κλιμάκια θα είναι οι διαθέτοντες χρήμα και οι διαθέτοντες διαφόρων ειδών ικανότητες.

Το ΠΑΣΟΚ έχει οριοθετήσει ακριβώς το ρόλο που θα παίξει και το χώρο που θέλει να καταλάβει στη Νέα Τάξη πραγμάτων, ο δε ΛΑΟΣ θέλει να καλύψει τον υπόλοιπο χώρο, μη αφήνοντας και τα δύο αυτά κόμματα, χώρο στη Νέα Δημοκρατία να αναπνεύσει. Παρεμπιπτόντως, εκείνο που θα διασώσει, αν τελικά διασώσει τη Νέα Δημοκρατία είναι αφενός ο κόσμος της και οι δυσαρεστημένοι από το ΠΑΣΟΚ, αφετέρου το γεγονός ότι ο ΛΑΟΣ δεν εμπνέει σοβαρότητα. Εδώ δεν αποκλείεται βέβαια να κάνει την εμφάνισή του και άλλο ή άλλα κόμματα, κυρίως από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η κομματική ελίτ λοιπόν του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τις εξελίξεις στη Νέα Εποχή και αδειάζοντας στην κυριολεξία το παλιάς αντίληψης ΠΑΣΟΚ, που της είναι εμπόδιο, σχεδιάζει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Νέα Κοινωνία για πολλά χρόνια, στηριζόμενο 1) στην άρχουσα τάξη των κρατικοδίαιτων κοινωνικών νταβατζήδων που το στηρίζουν τώρα για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και στην Νέα Εποχή, 2) σε ένα μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που θα παραμείνουν στο Δημόσιο, καθόσον πολλοί θα απολυθούν, 3) σε κάποιους εκπροσώπους της μεσαίας τάξης που θα κερδίζουν κοντά στο ΠΑΣΟΚ και 4) φυσικά στους όψιμους Έλληνες, τους γνωστούς λαθρομετανάστες. Έτσι το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να αναπτυχθεί και στις τρεις κύριες τάξεις που θα εμφανιστούν. Δηλαδή στην άρχουσα παρασιτική τάξη, στη μεσαία πράσινη τάξη και στους εξαθλιωμένους των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων. Ακούμε, ακόμα και από επίσημα χείλη ότι πολλά δισεκατομμύρια της άρχουσας τάξης φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Γιατί; Τι ξέρουν οι κάτοχοι αυτών των χρημάτων; Τι ρόλο θα παίξουν στην Νέα Τάξη πραγμάτων;;;

Η ευκαιρία για διαμόρφωση των από εδώ και πέρα εξελίξεων είναι φυσικά μεγάλη για το ΠΑΣΟΚ που έχει και το πλεονέκτημα. Δηλαδή αφενός έχει τα ινία της εξουσίας, αφετέρου έχει στη διάθεσή του τα μέσα προπαγάνδας (ΜΜΕ) των κοινωνικών νταβατζήδων, όμως η κρίση θα είναι μέγιστη ευκαιρία και για τη Νέα Δημοκρατία, φτάνει μόνο η Νέα Δημοκρατία να αντιληφθεί που το πάει το ΠΑΣΟΚ και οι κοινωνικοί νταβατζήδες που το στηρίζουν.

Θα πρέπει λοιπόν τα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας και ο Αντώνης Σαμαράς να αντιληφθούν γρήγορα ότι ο αέρας για να αναπνεύουν λιγοστεύει και η επικοινωνία με μια θυμωμένη Κοινή Γνώμη που ευκολόπιστα πέφτει θύμα της προπαγάνδας του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, θα γίνεται από εδώ και πέρα ακόμα πιο δύσκολη.

Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να κόψει άμεσα τις γέφυρες που έχει ρίξει το ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Εποχή, αλλά και τα σχέδια του για μια κοινωνία άκρατου Νεοφιλελευθερισμού και πολιτικής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.

Η γέφυρα που δεν θέλει με τίποτα να αγγίξει το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει να την περάσει με ασφάλεια, είναι το ισχύον σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Όχι μόνο δεν θέλει να το πειράξει, τουναντίον το κάνει πιο συγκεντρωτικό και στα μέτρα του (εκλογικός νόμος, Καλλικράτης κ.λ.π.)

Λέμε λοιπόν στον Αντώνη Σαμαρά να θυμηθεί τον παλιό εαυτό του. Να καταγγείλει ως απόλυτα υπεύθυνο για την κατάσταση που έχουν περιέλθει η ελληνική κοινωνία, η εθνική οικονομία και η χώρα, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και να ζητήσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα βάζουν το εκτροχιασμένο τρένο πάνω σε συγκεκριμένες ράγες, καθόσον το κυρίαρχο πρόβλημα δεν είναι οικονομικό….είναι Συνταγματικό. Να πάρει έτσι την πρωτοβουλία των πολιτικών εξελίξεων και να μπει μπροστάρης στον κοινωνικό μετασχηματισμό, όχι προς την κατεύθυνση της σκληρής Νεοφιλελεύθερης κοινωνίας που σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ και ορέγεται ο ΛΑΟΣ, αλλά προς την κατεύθυνση μια κοινωνίας, αυτή τη φορά παραγωγικής, με δίκαιη διάχυση του εισοδήματος σε όλη την κοινωνική κλίμακα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s