Η μπλόφα με το ΔΝΤ και οι αφελείς Ευρωπαίοι..

Προεδρική δημοκρατία

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πίστεψε πως απειλώντας την ΕΕ με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, θα έσπευδε η ΕΕ και ιδίως η Γερμανία να βοηθήσουν τη χώρα μας για να αποφύγει η ΕΕ τον διασυρμό και την κατάρρευση του Ευρώ. Οι ευρωπαίοι όμως δεν αποδείχθηκαν αφελείς και δεν «τσίμπησαν». Το γάντι το σήκωσε αμέσως η Γερμανία, η οποία μας έδειξε την πόρτα εξόδου και τον δρόμο προς το ΔΝΤ και απ’ ότι φαίνεται και οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν και μεγάλες αντιρρήσεις. Ακόμα και η Γαλλία που αρχικά φάνηκε να συμμερίζεται τις ελληνικές ανησυχίες, τελευταία κρύβεται πίσω από τη Γερμανία και δεν μιλάει.

Η τακτική αυτή επιλογή του ΠΑΣΟΚ αντί να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα για….. στήριξη της ΕΕ, αντίθετα έδωσε μηνύματα στους κερδοσκόπους να ετοιμάζονται για μεγάλο φαγοπότι στην πλάτη μας. Τα διεθνή στοιχήματα για το πότε θα πτωχεύσει η χώρα ή θα οδηγηθεί στο ΔΝΤ δίνουν και παίρνουν.

Τελικά ο κ. Παπανδρέου σπεύδει τώρα στην Ουγγαρία να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα της εκεί ανάμιξης του ΔΝΤ. Εκεί φυσικά θα τον πληροφορήσουν πως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός, μετά την προσφυγή του στο ΔΝΤ αντικαταστάθηκε από κάποιον πρώην διευθυντή του αεροδρομίου της Βουδαπέστης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s