Ραγιάδες είμαστε, πλακώσανε και οι Τούρκοι…


Όλοι σήμερα μιλούν για έναν συνεχιζόμενο ραγιαδισμό του ελληνικού λαού. Για μια νοοτροπία του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», ακόμα και τώρα στις αρχές του 21ου αιώνα.

Δυστυχώς ο ραγιαδισμός δεν εξαλείφθηκε ποτέ από την ελληνική κοινωνία, μετά την απελευθέρωση. Και δεν εξαλείφθηκε με απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ολιγαρχίας, την οποία επάνδρωσαν οι διωγμένοι από την περιφέρεια κοτζαμπάσηδες, οι οποίοι επανέλαβαν το ρόλο που έπαιζαν επί τουρκοκρατίας. Δηλαδή της διαμεσολάβησης μεταξύ του έλληνα ραγιά και της τούρκικης εξουσίας. Μόνο που τώρα αυτή η διαμεσολάβηση γινόταν μεταξύ του έλληνα και της κρατικής γραφειοκρατίας, την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν για να έχουν ως αντικείμενο ενασχόλησής τους τη νόθα διαμεσολάβηση, δηλαδή το ρουσφέτι.

Επομένως στην ουσία ο έλληνας ραγιάς ποτέ δεν γεύτηκε την ελεύθερη ζωή του υπεύθυνου πολίτη, αλλά συνέχισε να κοινωνικοποιείται μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα ραγιαδισμού.

Την ερχόμενη λοιπόν Παρασκευή έρχονται στη χώρα μας τα φυσικά αφεντικά του έλληνα ραγιά, οι Τούρκοι, προσκεκλημένοι για νέα μπαξίσια από τα νόθα αφεντικά, τους εδώ πολιτικούς κοτζαμπάσηδες.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/05/blog-post_5609.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s