Μεγάλο το πλήγμα για το κύρος της Τουρκίας…

Η Τουρκία ως γνωστόν, θέλει να το παίξει ο υπερπαράγοντας της περιοχής. Το ισλαμικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην Τουρκία, με προεξάρχοντα τον κ. Νταβούτογλου, θέλει να το παίξει ο προστάτης όλων των μουσουλμανικών κρατών της γύρω περιοχής. Ταυτόχρονα, έχει αναπτυχθεί η θεωρία του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια, η οποία ουσιαστικά στρέφεται κατά της Ελλάδας και κάποια στιγμή ίσως δημιουργήσει προβλήματα τόσο στη Θράκη όσο και στο ευρύτερο εσωτερικό της χώρας μας, εξ αιτίας κυρίως των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, τους οποίους έσπευσε ασθμαίνοντας να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Όμως όλα αυτά ίσχυαν μέχρι το πρόσφατο επεισόδιο με το Ισραήλ. Στο επεισόδιο αυτό η Τουρκία έσπασε τα μούτρα της και καταρρακώθηκε το κύρος της. Το Ισραήλ προφανώς επιλεγμένα κτύπησε τους τούρκους. Τα υπόλοιπα μουσουλμανικά κράτη της περιοχής δεν μπορούν πια να βασίζονται και πολύ στην τουρκική προστασία.

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Ακόμα και στο εσωτερικό της Ελλάδας, άρχισαν… να κάνουν την εμφάνισή τους φωνές που παραλληλίζουν την αποφασιστικότητα του Ισραήλ με την πολιτική «δειλία» της χώρας μας και ζητούν δυναμικότερη πλέον αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού. Το ίδιο θα συμβεί και με άλλα κράτη των Βαλκανίων αλλά και τους Κούρδους αυτονομιστές.

Η Τουρκία πλέον βρίσκεται σε δίλημμα.

Ή θα αντιμετωπίσει δυναμικά το Ισραήλ με κίνδυνο να ηττηθεί, να αποσταθεροποιηθεί και να πάει 100 χρόνια πίσω, ή θα χώσει το κεφάλι στην άμμο, οπότε και θα αρχίσουν οι αμφισβητήσεις της ηγεμονίας της στην περιοχή.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_3921.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s