Τον επαναστάτη Σαμαρά, περιμένουμε να ακούσουμε αύριο..

Το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινάει αύριο είναι το δεύτερο σε σημασία συνέδριο, μετά από εκείνο το ιδρυτικό της Χαλκιδικής.

Στα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία δέσποσε στο πολιτικό σύστημα της χώρας, ως ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας. Ένα πολιτικό σύστημα που εγκαθίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που έφερε στα μέτρα του ο Ανδρέας Παπανδρέου, καταργώντας ουσιαστικά τη χρησιμότητα του Πρόέδρου της Δημοκρατίας και μετατρέποντας το πολιτικό σύστημα σε «πρωθυπουργοκεντρικό», με κεντρικό σημείο αναφοράς και απόλυτο εξουσιαστή τον ίδιο. Μετά προφανώς από αυτόν το χάος. Ουδόλως τον απασχόλησε το ενδεχόμενο ανόδου στην πρωθυπουργία στο μέλλον πολιτικά ανικάνου ή πολιτικά ελεγχόμενου προσώπου.

Μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, κανείς από τους επόμενους δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με τις τρανταχτές δυσλειτουργίες του πολιτικού συστήματος. Όμως αυτό το πολιτικό σύστημα σάπισε και διαφθάρηκε και μαζί του η διαφθορά και η σήψη μεταφέρθηκαν σε όλο τον κοινωνικό ιστό. Αποτέλεσμα η σημερινή κρίση, αλλά και η αδιαφορία και η αποστροφή των πολιτών σε ότι έχει σχέση με πολιτική και πολιτικούς.

Τώρα ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και….. ο λαός ευρύτερα μουδιασμένος και δύσπιστος, περιμένουν κάτι να προκύψει από αυτό το Συνέδριο.

Εμείς περιμένουμε να ακούσουμε αύριο τον παλιό επαναστάτη Αντώνη Σαμαρά. Αυτόν που δεν θέλει να γίνει ένας ακόμα διαχειριστής αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, αλλά να γίνει, ο Ηγέτης που θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα, προς την κατεύθυνση της λαϊκής συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων.

Ο Ηγέτης που θα αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των πολιτών και θα βάλει την κοινωνία στην πολιτική.

Έφτασε η ώρα των ίδιων των πολιτών.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_8720.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s