Φορτηγατζήδες vs ΔΝΤ..

Αν και ο τίτλος δεν είναι απόλυτα ακριβής εντούτοις αποδίδει το πνεύμα της σύγκρουσης των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ και βυτιοφόρων με την σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κρυφτούλι που αυτή παίζει πίσω από το μνημόνιο το οποίο η ίδια συνέταξε.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό εδώ το blog είναι υπέρ του ανοίγματος όλων των κλειστών επαγγελμάτων, ιδιοκτητών φορτηγών, ιδιοκτητών ταξί, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών κ.λ.π. Πρέπει να φύγουμε πλέον από…. την οικονομία των κλειστών συντεχνιακών ομάδων. Αρκετά πια.

Όμως αυτή η σύγκρουση, αυτή τη φορά, της κυβέρνησης με τους φορτηγατζήδες δεν είναι τόσο αθώα όσο ήταν στο παρελθόν. Εδώ δεν είναι σύγκρουση με τους αγρότες, που το μόνο όπλο που έχουν είναι το κλείσιμο των δρόμων. Εδώ η απεργία αυτή αφενός θα δώσει ένα τεράστιο κτύπημα στην καταρρέουσα οικονομία της χώρας, αφετέρου θα ταλαιπωρήσει σχεδόν ολόκληρο τον ελληνικό λαό καλοκαιριάτικα και θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ.

Από την έκβαση αυτής της αναμέτρησης θα κριθούν πολλά.

Αν υποχωρήσει η κυβέρνηση και δικαιωθούν οι φορτηγατζήδες, τότε αφενός θα έχει ηττηθεί η ίδια Τρόϊκα, αφού η κυβέρνηση είναι εντολοδόχος της, αφετέρου δεν θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να πειράξει ποτέ και τα υπόλοιπα κλειστά επαγγέλματα.

Αν νικήσει η κυβέρνηση και χάσουν τις περιουσίες τους οι ιδιοκτήτες των αδειών φορτηγών και βυτιοφόρων, τότε δεν υπάρχει κανένας άλλος κλάδος που θα μπορούσε να αντισταθεί.

Γι’ αυτό λοιπόν και ο τίτλος «Φορτηγατζήδες vs ΔΝΤ».

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/07/vs_27.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s