Το ΠΑΣΟΚ πρωτοπορεί στις δημοτικές εκλογές..

Αν σε κάτι βγάζουμε το καπέλο στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι είναι κόμμα τρομερά ευέλικτο που μπορεί να ξεφεύγει από δύσκολους ατραπούς και να έχει και την σφραγίδα του προοδευτικού από πάνω. Μπράβο.
Λοιπόν, όταν είδαν στο ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να δοθούν χρίσματα τα οποία θα οδηγούσαν σε μεγάλες δυσαρέσκειες και σε πολλαπλές υποψηφιότητες οι οποίες  θα κατακερμάτιζαν την εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ στις τοπικές κοινωνίες, δεν δίστασαν να βάλουν μπροστά ένα άρθρο του καταστατικού, που το είχαν να υπάρχει για τέτοιες ώρες και προχωρούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε προκριματικές εκλογές στις….
τοπικές κοινωνίες, για την ανάδειξη υποψηφίων δημάρχων. Σιγά μην καθόταν να αναλωθεί και να φθαρεί ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ένα παλαιοκομματικό παιχνίδι συμβιβασμών και ισορροπιών, κάνοντας τον τροχονόμο, μεταξύ των διαφόρων υποψηφίων. Σημειώνουμε δε ότι παρόμοιο άρθρο έχουν στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και για προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών.

Εμείς πιστοί στις ιδέες μας για άνοιγμα της δημοκρατίας στο λαό, μεταξύ αυτών και την προκριματική εκλογή βουλευτών και τοπικών αρχόντων, ιδέες που τις είχαμε πρώτοι διατυπώσει από το 1994 (βλ. βιβλίο με τίτλο «Το τέλος των πρωθυπουργών», αριστερά του blog), δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε το ΠΑΣΟΚ που πρώτο, για μια ακόμα φορά οδηγεί τις δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Τις ιδέες μας αυτές, πέρα από το ανωτέρω βιβλίο, τις είχαμε υποβάλει κατ’ επανάληψη μέσα από αυτό εδώ το blog κατά το παρελθόν, τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία, όσο και προς το ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δεν μας άκουσε.

Η πλήρης εγκύκλιος του Γραμματέα του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Εγκύκλιος Γραμματέα Ε.Σ και Προέδρου Επιτροπής Αναδ.Υποψηφίων κ. Σωκράτη Ξυνίδη, για προκριματικές εκλογές

Ημ. Δημοσίευσης : 28/07/2010 12:21

Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι,

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του καταστατικού «Ανάδειξη Υποψηφίων Δημάρχων» και την απόφαση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων (Ε.Α.Υ.), θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε Δήμους.

Στις προκριματικές εκλογές ψηφίζουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του κάθε Δήμου και όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Οι προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στους Δήμους στις ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από την Ε.Α.Υ.

1. Υποψηφιότητες

α) Όλες οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως έως και 5 ημέρες μετά την ανακοίνωση των προκριματικών εκλογών.

β) Υποψήφιοι μπορεί να είναι, όσοι έχουν ήδη υποβάλλει υποψηφιότητα και έχουν συμμετάσχει στις μέχρι τώρα διαδικασίες αξιολόγησης.

γ) Η τελική απόφαση και η  ανακήρυξη των υποψηφίων γίνεται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων.

δ) Ισχύουν τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται από το Καταστατικό και τους Κανονισμούς.

2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Η διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών γίνεται από δημοτική εφορευτική επιτροπή, η οποία συγκροτείται σε σώμα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Η επιτροπή αυτή αποτελείται από 5 έως 9 μέλη της αντίστοιχης δημοτικής οργάνωσης και 1 μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, το οποίο ορίζεται και πρόεδρος της δημοτικής εφορευτικής επιτροπής.

3. Ψηφοδέλτια

Την εκτύπωση των ψηφοδελτίων αναλαμβάνει η Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης.

4. Δημοτολόγια

Δικαίωμα συμμετοχής στη ψηφοφορία έχει κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου.

Ο πρόεδρος της δημοτικής εφορευτικής επιτροπής είναι υπεύθυνος για την προμήθεια των εκλογικών καταλόγων από την οικεία δημοτική αρχή.

5. Σταυροδοσία

Σε Δήμους στους οποίους συμμετέχουν έως τέσσερις υποψήφιοι οι εκλογείς έχουν το δικαίωμα μιας επιλογής (ένας σταυρός), σε Δήμους όπου συμμετέχουν έως έξι υποψήφιοι, δύο επιλογές και σε Δήμους όπου συμμετέχουν περισσότεροι από έξι υποψήφιοι, τρεις επιλογές.

6. Κάλπες

1.     Ο χώρος διεξαγωγής των εκλογών και η καταμέτρηση γίνεται στον ίδιο και μόνο Δημοτικό χώρο, διασφαλίζοντας τον απαραίτητο αριθμό καλπών.

2.     Μετά από πρόταση της Δημοτικής Εφορευτικής Επιτροπής συγκροτούνται Εφορευτικές Επιτροπές από μέλη της για κάθε κάλπη.

7. Έλεγχος των προκριματικών  εκλογών

Η ΕΚΑΠ αποφασίζει για την εγκυρότητα των προκριματικών εκλογών, βάσει του ελέγχου πιστοποίησης των διαδικασιών. Επίσης, επιλύει τελεσίδικα οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα τυχόν προκύψει κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Πηγή:   http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s