Γ. Παπανδρέου. «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»…

Είναι πλέον πασίγνωστο το προχθεσινό άρθρο της γερμανικής έκδοσης των “Financial Times”, για τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, με τον τίτλο «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα». Δεν θα σχολιάσουμε εδώ το τι ακριβώς λέει για τον κ. Παπανδρέου, άλλωστε γράφηκαν ήδη αρκετά. Δεν θα μείνουμε στις επιδερμικές αναφορές στον κ. Παπανδρέου και στις δημόσιες σχέσεις του. Θα δούμε το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία που αποδεικνύεται τραγική για την περίπτωση της χώρας μας.

Αν συνδυάσουμε το άρθρο αυτό…. και ειδικότερα το σημείο που λέει ότι δεν ήταν «η Ευρώπη που έσωσε την Ελλάδα με το πακέτο οικονομικής στήριξης αλλά ήταν η Αθήνα που έσωσε την Ευρώπη με την απόφασή της να πάρει το πακέτο και να μην κηρύξει πτώχευση»,  με μια μελέτη του CEPR με τον τίτλο «Greece and the IMF: Who Exactly is Being Saved?», η οποία καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα, διαπιστώνουμε ένα πράγμα: Αν η Ελλάδα δεν προσέφευγε στο μηχανισμό στήριξης, αλλά έκανε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της, αυτό θα έθετε σε πολύ καλύτερη θέση τον ελληνικό λαό. Επιπλέον οι ίδιοι οι ξένοι αναγνωρίζουν ότι ακόμα και η πτώχευση θα ήταν βολικότερη για την Ελλάδα, αν τελικά η επαναδιαπραγμάτευση δεν ήταν επιτυχής! Και τούτο γιατί με το να μπει ο ελληνικός λαός στη μέγγενη, στην εξαθλίωση ( η σκληρότερη που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη), στον πειραματισμό και στον διεθνή εξευτελισμό, διασώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες που ήταν ιδιοκτήτες του 80% του ελληνικού χρέους.

Για όποιον ακόμα δεν κατάλαβε, το πακέτο στήριξης στην πραγματικότητα μεταφέρει τα χρέη των ευρωπαϊκών και ντόπιων τραπεζών, τις οποίες διασώζει, στα κράτη της ΕΕ στα οποία πλέον υποθηκεύτηκε η δημόσια περιουσία. Ε λοιπόν, αν βγούμε ποτέ από αυτή την αποικιοκρατία γράψτε μας.

Δεν φτάνει μόνο ο πιο πάνω πόνος μας, αλλά οι “Financial Times”, συνεχίζουν να μας ερεθίζουν, αντιπαραβάλλοντας τον τολμηρό ηγέτη κ. Παπανδρέου (όπως τον χαρακτηρίζουν) με την γερμανική ηγεσία (δηλαδή την κ. Μέρκελ) και μελαγχολούν που δεν έχει και η Γερμανία έναν τέτοιο ηγέτη. Πέρα από αυτό γράφουν ότι «ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη», γράφουν χαρακτηριστικά.

Εμείς από την πλευρά μας σημειώνουμε ότι η κ. Μέρκελ που δεν είναι ούτε σοσιαλίστρια, ούτε διεθνίστρια, ούτε και γόνος δυναστείας, αλλά κοιτάει αποκλειστικά τα γερμανικά συμφέροντα, με τα τεχνάσματά της έφερε τεράστια αύξηση στο Εθνικό Προϊόν της Γερμανίας, ενώ εμείς, με τη νέα ιδεολογία, όλα υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης, θα εξαθλιωθούμε γι’ αυτό το προϊόν, αλλά και για άλλα προϊόντα άλλων χωρών της ΕΕ.

Τελειώνοντας, θα υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι αυτό εδώ το blog, ήταν από την αρχή υπέρ της άμεσης πτώχευσης. Δηλαδή του μηδενισμού του κοντέρ και ενός νέου ξεκινήματος. Στο δίλημμα του διεθνιστικού ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου, μαζί με όλο το κρατικοδίαιτο κηφηναριό και τα ΜΜΕ του:  «ΔΝΤ ή πτώχευση» που στην ουσία σήμαινε «ή θα πτωχύνετε εσείς ή θα πτωχεύσουμε όλοι», είχαμε απαντήσει από την αρχή:

«πτώχευση για όλους».

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/08/blog-post_3821.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s