Η Σλοβακία δείχνει το δρόμο..

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Σλοβακίας, χώρας μέλους της ευρωζώνης, είχε δεσμευτεί να συμβάλει στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας με 800 εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Όμως την Τετάρτη που μας πέρασε η Βουλή της Σλοβακίας απέρριψε πανηγυρικά τη συμμετοχή της χώρας αυτής στη διάσωση της χώρας μας. Η ευρωπαϊκή επιτροπή, μέσω του γνωστού Όλι Ρεν (κουράγιο Έλληνες), μάλωσε την Σλοβακία….  και άλλα τέτοια χαρωπά.

Η άρνηση της Σλοβακίας δεν πηγάζει τόσο από τα ηγετικά πολιτικά κλιμάκια, όσο από τον ίδιο τον λαό. Ο λαός αυτός έρχεται από ένα σκληρό κομμουνιστικό παρελθόν και….εργάστηκε σκληρά, κάνοντας πολλές θυσίες για να είναι σήμερα στην ευρωζώνη. Παρόλα αυτά το κατά κεφαλήν εισόδημα των ελλήνων είναι 50% μεγαλύτερο από εκείνο των Σλοβάκων. Επομένως ο Σλοβάκος δεν ανέχεται να στηρίξει οικονομικά έναν πλουσιότερο λαό για να μην χάσει ο λαός αυτός (εν προκειμένω ο ελληνικός) από τις απολαύσεις του. Βέβαια το κατά κεφαλήν εισόδημα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα αφού ο πλούτος στη χώρα μας, είναι συγκεντρωμένος στα χέρια λίγων, αλλά αυτό δεν αφορά τον Σλοβάκο. Βλέπει τον πλούτο και την κατασπατάληση αυτού του πλούτου στη χώρα μας και δεν είναι διατεθειμένος να επιβραβεύσει σπάταλους.

Αν το παράδειγμα της Σλοβακίας το ακολουθήσουν και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί, τότε η ΕΕ και το ΕΥΡΩ θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα. Εμείς δεν είμαστε σίγουροι για τις βουλήσεις των ίδιων των λαών της ευρωζώνης. Αν για παράδειγμα παρακάμπτονταν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης που κάνουν παιχνίδια με τις τράπεζες και το διεθνές κεφάλαιο και πηγαίναμε απευθείας στους λαούς να αποφασίσουν με δημοψηφίσματα, μάλλον οι λαϊκές αποφάσεις θα ήταν εναντίον της στήριξης της χώρας μας. Και στο κάτω κάτω δεν είναι και καμία στήριξη. Δανεισμός με τοκογλυφικά επιτόκια και σκληρούς όρους είναι.

Η Σλοβακία λοιπόν δείχνει τον πραγματικό δρόμο που επικρατεί στη διεθνή πολιτική σκηνή. Δείχνει ότι οι φαντασιώσεις του κ. Παπανδρέου για διεθνή αλληλεγγύη, διεθνή διακυβέρνηση και άλλα τέτοια που παρακάμπτουν το εθνικό και λαϊκό συμφέρον υπέρ του διεθνούς, είναι καταστροφικές.

Στον τόπο μας λένε «αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις να σε ξύσει άλλος».

Επομένως προέχει το δικό μας εθνικό και λαϊκό συμφέρον, η δική μας οικονομική ανάκαμψη με ίδια μέσα και όχι με δανεικά και διεθνή ελεημοσύνη.

Δεν πρέπει λοιπόν να κακολογούμε στους Σλοβάκους, αλλά θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για το μάθημα αυτό και να κοιτάξουμε επιτέλους τους Έλληνες, τους οποίους το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο τους έχει κυριολεκτικά γραμμένους.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/08/blog-post_1525.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s