Διευκρινήσεις του κ. Γιούνκερ για το όνομα του πρωθυπουργού..

Από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωϊ ΜΕΓΑΛΟΣ  τηλεοπτικός σταθμός, έχει πάρει επάνω του όλη την ευθύνη για το ότι εκείνος ο πρωθυπουργός που είπε ότι κυβερνάει μια διαφθαρμένη Ελλάδα ήταν ο κ. Καραμανλής.

Όμως, αλλιώς εμφανίζονται πλέον τα πράγματα σε δημοσίευμα της on line εφημερίδας«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», έπειτα από χθεσινές διευκρινήσεις του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με τον οποίο το πρόσωπο αυτό δεν ήταν ο κ. Καραμανλής.

Συγκεκριμένο απόσπασμα του άρθρου της ανωτέρω εφημερίδας έχει ως εξής: «Εκπρόσωπος του προέδρου των 16 προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Γιουνκέρ δεν υπαινίχτηκε (στις δηλώσεις του) ότι είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είπε δημόσια ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς, την περίοδο που είχαμε αρχίσει να διαβλέπουμε την ευρύτητα της κρίσης των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα, δηλαδή το 2009».

Το Γαλλικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι ο Ζ.-Κ. Γιουνκέρ δήλωσε πως «είχε προσπαθήσει να θέσει το πρόβλημα (της ελληνικής οικονομίας) σ’ έναν Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε: «Κυβερνώ μια χώρα διαφθοράς»».

Ο εκπρόσωπος του Ζ.-Κ. Γιουνκέρ, λοιπόν, διαψεύδει ότι προέβη στη δήλωση αυτή ο πρόεδρος των 16, η οποία άφηνε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός που χαρακτήρισε την Ελλάδα χώρα διαφθοράς ήταν ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Γιώργος Παπανδρέου, δεδομένου ότι ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός εξελέγη πρόεδρος της ευρωζώνης το 2005, οπότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο να έχει κάνει τη δήλωση ο Κώστας Σημίτης.»

Και καταλήγει το άρθρο «Τώρα, με τη διάψευση-διευκρίνιση του εκπροσώπου τού Ζ.-Κ. Γιουνκέρ φεύγει από τη μέση και ο Κώστας Καραμανλής και μένει ο Γιώργος Παπανδρέου»

Εν τω μεταξύ άλλο παλαιότερο δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ήδη από 2-5-2010, το οποίο ουδέποτε νομίζουμε διαψεύστηκε, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σε μια από τις πρώτες συναντήσεις του με τους κ. Μπαρόζο και Γιούνκερ, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου τους είπε μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες είναι κλέφτες και απατεώνες»! Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έμειναν άναυδοι, καθώς ήταν η πρώτη φορά που άκουγαν τον πρωθυπουργό μιας χώρας να αποκαλεί με τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς τους συμπατριώτες του».

Έπειτα από τα πιο πάνω, νομίζουμε ότι ο κ. Παπανδρέου οφείλει να διαψεύσει είτε τον κ. Γιούνκερ είτε τον υπουργό των οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έριχνε την ευθύνη της βαριάς και απαξιωτικής για την Ελλάδα φράσης σε προηγούμενο πρωθυπουργό.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_5782.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s