Ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί τους άλλους για διχασμό και τυχοδιωκτισμό

Σε ομιλία του χθες στους Αγ. Αναργύρους, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα διχασμού, να εκμεταλλευτούν τις δυσκολίες του κόσμου, τον δικαιολογημένο πόνο του κόσμου και να αξιοποιήσουν αυτόν τον πόνο για ψηφοθηρικούς λόγους».

Επιπλέον και αφήνοντας για μια ακόμα φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε: «Έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτισμών που έχουν μόνο μικροκομματικά εκλογικά οφέλη. Και επαναλαμβάνω……

σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει άλλη λύση παρά….

να μιλήσει ο ελληνικός λαός, διότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Παπανδρέου, ακολουθώντας τις επιταγές του πολιτικού συστήματος, «πρέπει», δηλαδή επιβάλλεται να δημιουργήσει ένα διχαστικό κλίμα για τις εκλογικές ανάγκες του κόμματός του, προκειμένου δηλαδή να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και ως «πρόβατα» να τους ρίξει στις εκλογικές μάχες που θα ακολουθήσουν με πρώτη αυτή της 7-11-2010.

Όμως σε ποιους απευθύνεται ο κ. Παπανδρέου;

1) Κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες και τον πόνο του κόσμου, αλλά γι’ αυτές τις δυσκολίες και γι’ αυτόν τον πόνο, του υπενθυμίζουμε αν το ξέχασε, ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι ο ίδιος και το κόμμα του. Δεν έβαλε η αντιπολίτευση τη χώρα υπό ξένη κατοχή και το λαό στην εξαθλίωση, αλλά ο ίδιος.

2) Κατηγορεί το σύνολο της αντιπολίτευσης για πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Αλλά, από πότε η κριτική της αντιπολίτευσης και η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης με δημοκρατικό τρόπο είναι τυχοδιωκτισμός; Δηλαδή τι επιθυμεί ο κ. Παπανδρέου; Να εξαθλιώνεται ο λαός και η αντιπολίτευση να μην μιλάει προκειμένου να κυβερνά ήσυχα ο ίδιος; Αυτό εξάλλου δεν είναι το «δημοκρατικό» παιχνίδι που επιβάλει το πολιτικό μας σύστημα; Εάν δεν του αρέσει ας αλλάξει το πολιτικό σύστημα.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ομιλεί περί τυχοδιωκτισμών, ότι ήταν ο ίδιος που απειλούσε με εκλογές εξ αιτίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και είχε καταστήσει όμηρο τον κ. Καραμανλή.

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (τα οποία παρεμπιπτόντως τώρα έχουν εξαφανιστεί), εκείνα τα οποία δεν άφηναν την τότε δειλή Νέα Δημοκρατία να κάνει τις τομές που είχε ανάγκη η χώρα.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Παπανδρέου ότι ήταν αυτός ο ίδιος που είχε πάει στο λιμάνι για να συμπαρασταθεί στους λιμενεργάτες κόντρα στη επενδυτική συμφωνία με την COSCO, την οποία είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία και τώρα, σαν μην συνέβη τίποτα, κατηγορεί την αντιπολίτευση για τυχοδιωκτισμό.

Αφήστε το άλλο: «τα λεφτά υπάρχουν».

Πόσα ακόμα άραγε μπορούμε να πούμε για τη πολιτική συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου όταν ήταν στην αντιπολίτευση!!

Όχι κ. Παπανδρέου. Αυτή η χώρα είναι δική σας και δική μας. Εδώ που φτάσαμε, ή υπεύθυνοι όλοι ή τυχοδιώκτες όλοι και όποιος αντέξει.

Θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Αυτή τη φορά, όσο και να το επιθυμεί το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, δεν θα διχαστεί ο λαός. Δεν θα παίξετε όλοι σας διχαστικά παιχνίδια σε βάρος μας για να την γλιτώσει το αυτονομημένο ολιγαρχικό σύστημά σας. Αυτή τη φορά η κοινωνία δεν θα μείνει στη γωνία.

Αυτή τη φορά η κοινωνία θα εμπλακεί άμεσα στην πολιτική.

Απαιτούμε πλέον η ίδιοι να αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_6374.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s