Πότε θα χρεοκοπήσουμε

Αστείο ερώτημα. Η χώρα μας έχει ήδη χρεοκοπήσει από τον περασμένο Μάϊο. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, το λέει ο κ. Π. Γεννηματάς, το λέει ο κ. Β. Μαρκεζίνης, το λένε τόσοι και τόσοι επιφανείς Έλληνες οικονομολόγοι και «ανανήψαντες» δημοσιογράφοι, το λένε όλοι οι διεθνείς οικονομολόγοι και τα διεθνή ΜΜΕ. Οι μόνοι που δεν το λένε, είναι η ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, τα ελληνικά ΜΜΕ (όχι πλέον όλα ευτυχώς), η «πνευματική» ελίτ του τόπου κ.λ.π. Δηλαδή με λίγα λόγια, δεν μας το λέει η άρχουσα τάξη της χώρας.

Πως αποδεικνύεται ότι πτωχεύσαμε; Απλά, σκεφτείτε τι θα συμβεί αν για κάποιο λόγο δεν δοθεί π.χ. η αναμενόμενη επόμενη δόση από το δάνειο των 110 δις ΕΥΡΩ. Θα συμβεί αυτό που λέγεται στο πτωχευτικό δίκαιο επίσημη «ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ». Δηλαδή στην ουσία το ελληνικό κράτος αυτή τη στιγμή,  είναι διασωληνωμένο με τα 110 δις ΕΥΡΩ.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν η χώρα έχει πτωχεύσει. Η χώρα πράγματι έχει πτωχεύσει. Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση, δεν λέει αυτή την απλή αλήθεια στο λαό, αλλά προσπαθεί με διάφορα προπαγανδιστικά τεχνάσματα να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος;

Η απάντηση είναι εξίσου απλή. Η εξουσία είναι γλυκιά και η αλήθεια θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση, όχι μόνο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά ολόκληρου του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος, που προσπαθεί να διατηρηθεί στην κοινωνική ηγεσία με κάθε κόστος.

Όμως αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να κοιμίζουμε τον κόσμο για να έχουμε την κοινωνία σε καταστολή. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε την εγρήγορση της κοινωνίας και την ανάληψη των ευθυνών από τον καθένα μας, έστω και αν αυτό ανατρέψει αναγκαστικά κατεστημένες πολιτικές κ.λ.π. δομές, κατεστημένα συμφέροντα και αντιλήψεις.

Πηγή:   http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/blog-post_168.html

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s