1821 – 2021. 200 χρόνια ραγιαδισμού..

Σε λίγες ημέρες θα μπούμε στην τελευταία δεκαετία των δύο αιώνων από τη στιγμή που ο Έλληνας ραγιάς πήρε το όπλο του και αποφάσισε να διώξει τον Τούρκο κατακτητή. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες εξελίξεις, αφενός οι Τούρκοι, έχουν δυναμώσει και επανέρχονται απαιτητικοί στο Αιγαίο και στη Θράκη, αφετέρου ο Έλληνας προβλέπεται να προσπαθεί το 2021(διακόσια χρόνια μετά), για ακόμα μια φορά, να απελευθερωθεί από μια νέα κατοχή και τυραννία. Αυτή του μνημονίου. Ως ραγιάς ξεσηκώθηκε το 1821, αλλά ραγιάς παρέμεινε και ραγιάς θα παραμείνει μέχρι το 2021 και βλέπουμε.

Αυτούς τους δύο αιώνες, δεν μπόρεσε ποτέ το ελληνικό έθνος να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί. Κινήθηκε συνεχώς από πόλεμο σε πόλεμο, από κρίση σε κρίση, τόσο πολιτική όσο και οικονομική.

Όμως, σ’ αυτούς τους δύο αιώνες, η χώρα μας, ενώ πέρασε μέσα από πολέμους, ξένες κατοχές, κρίσεις οικονομικές και πολιτικές, που όλα αυτά αφάνισαν ζωές , περιουσίες και επέφεραν εθνικές καταστροφές, εντούτοις ένα πράγμα παραμένει, επί 190 χρόνια, σταθερό και αναλλοίωτο και διαφυλάσσεται από το κατεστημένο ως κόρη οφθαλμού. Και αυτό δεν είναι άλλο από το πολίτευμα της Προεδρευόμενης (ενίοτε Βασιλευόμενης) Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, με όλα τα δημιουργήματά του. Δηλαδή, κρατικοδίατους χρυσοκάνθαρους, ολιγαρχία, πολιτικά τζάκια, κληρονομική διαδοχή στην πολιτική, κοινωνικοί και πολιτικοί αποκλεισμοί  κ.λ.π.

Μήπως τελικά αυτή είναι η  αιτία της κακοδαιμονία μας;

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε λίγο, εμείς οι νεότεροι, αυτό το θέμα;

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/1821-2021-200.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s