Η αναβολή για τα κλειστά επαγγέλματα μυρίζει εκλογές..

Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε σε ότι αφορά τη σύγκρουσή της με τους επαγγελματίες των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων. Είναι γεγονός ότι η αναμέτρηση με τους επαγγελματίες των ονομαζόμενων κλειστών επαγγελμάτων, θα προκαλούσε μεγάλες κινητοποιήσεις και θα  επέφερε στο ΠΑΣΟΚ τεράστιο και ανεπανόρθωτο πολιτικό κόστος.

Η κυβέρνηση λοιπόν προσποιήθηκε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί τώρα με το θέμα, αλλά μετά τις γιορτές, για να μην διαταραχθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών, όπως άφησε να εννοηθεί .

Όμως, δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία για την κυβέρνηση για να περάσει το θέμα αυτό, παρά τώρα μέσα στις γιορτές που πέφτει η αγωνιστικότητα των επαγγελματιών και που οι περισσότερες υπηρεσίες, οι σχετικές με τα επαγγέλματα αυτά (π.χ. δικαστήρια, πολεοδομίες κ.λ.π.) υπολειτουργούν.

Αυτό μας βάζει σε σκέψεις ότι η κυβέρνηση ίσως σκέπτεται και το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις αρχές του 2011 και θέλει να αφήσει το θέμα για την επόμενη κυβέρνηση, χωρίς να υποστεί η ίδια τώρα το μεγάλο πολιτικό κόστος, με δεδομένο μάλιστα ότι και η Νέα Δημοκρατία (αν αυτή είναι η επόμενη κυβέρνηση) έχει διακηρυγμένη αρχή της το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/blog-post_5770.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s