Ρέππας: «Οι βουλευτές να μην γίνονται υπουργοί»…

Σε προηγούμενο άρθρο μας με τον τίτλο Ευθυγραμμίζεται στην πρόταση Σαμαρά ο Ρέππας, αλλά… είχαμε γράψει ότι ο υπουργός Μεταφορών κ. Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είχε κάνει μερικές προτάσεις για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, μια από τις οποίες ήταν και η μείωση του αριθμού των βουλευτών του Κοινοβουλίου, από 300 σε 200, κάτι για το οποίο εξάλλου απαιτείται απλή νομοθετική ρύθμιση και όχι συνταγματική αλλαγή.

Χθες λοιπόν επανήλθε ο κ. Ρέππας και σε δηλώσεις του προς το  «Βήμα Online», προτείνει επιπλέον και τον πλήρη διαχωρισμό μεταξύ Νομοθετικής και Εκτελεστικής εξουσίας, με το να μην γίνεται κανείς βουλευτής υπουργός, αλλά υπουργοί να γίνονται μόνο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, κάτι το οποίο συνεπάγεται πράγματι και τον πλήρη διαχωρισμό μεταξύ Νομοθετικής και Εκτελεστικής εξουσίας.  Να συμπληρώσουμε εμείς ότι και γι’ αυτό δεν απαιτείται συνταγματική αλλαγή, αλλά είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Δεδομένου ότι ο πλήρης διαχωρισμός μεταξύ Νομοθετικής και Εκτελεστικής εξουσίας, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολιτεύματος της Προεδρικής Δημοκρατίας και όχι της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, εμείς από αυτό εδώ το blog, επικροτούμε την πρόταση αυτή.

Απ’ ότι διαπιστώνουμε σχεδόν όλες οι προτάσεις που γίνονται τελευταία από πολιτικά πρόσωπα, φέρουν τα χαρακτηριστικά της Προεδρικής Δημοκρατίας (εκτός από κάτι εκτρώματα, σαν τον ολοκληρωτικό εκλογικό νόμο που στοχεύει να μας επιβάλλει ο κ. Παπανδρέου) και αυτό είναι ένα σωστό βήμα.

Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/blog-post_6520.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s