Χριστόφιας: «Ο κ. Νταβούτογλου δεν νομιμοποιείται…. να είναι τόσο κυνικός και αλαζόνας»..

Νέα συμφωνία ετοιμάζονται να υπογράψουν, μετά την ΑΟΖ, η Κύπρος και το Ισραήλ, για θέματα αεροπορικής και ναυτικής διάσωσης, αυτή τη φορά.

Η νέα συμφωνία είναι πολύ σημαντική γιατί θα ταυτίζεται με το FIR Λευκωσίας και θα ενδυναμώσει και θα κατοχυρώσει την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα η κυβέρνηση της Κύπρου αγόρασε πρόσφατα πέντε ελικόπτερα για ανταποκριθεί στις ανάγκες έρευνας και διάσωσης.

Φυσικά αναμένεται αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, όπως ακριβώς αντέδρασε δια του υπουργού των εξωτερικών της, του μεγαλοϊδεάτη κ. Νταβούτογλου, για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφείσα συμφωνία, άκυρη και παράνομη.

Όμως αυτό, ουδόλως ανησυχεί την Κυπριακή κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας της (εκεί που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τέλος πάντων,  έχει λόγο) κ. Χριστόφια, απάντησε με δηλώσεις του ότι, εκείνος που παρανομεί δεν είναι η Κύπρος, η οποία  ασκεί τα νόμιμα από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Δίκαιο της Θάλασσας δικαιώματά της, αλλά παράνομη είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο. Και συνέχισε με αποφασιστικότητα ότι «Ο κ. Νταβούτογλου δεν νομιμοποιείται, ούτε με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ούτε με το Διεθνές Δίκαιο, να είναι τόσο κυνικός και τόσο αλαζόνας……Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα κυριαρχικά της καθήκοντα, με την υπογραφή διαφόρων Συμφωνιών, οι οποίες εκπηγάζουν ακριβώς από το Διεθνές Δίκαιο και από το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως έχει εγκριθεί και συνομολογηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη».

Αυτή είναι η απάντηση του Προέδρου της Προεδρικής Δημοκρατίας της Κύπρου.

Πως λέμε δηλαδή Ελλάδα. Καμία σχέση.

Το δικό μας πολιτικό σύστημα, έχει κάνει τη δειλία του ιδεολογία και την ανικανότητά του πολιτική πρακτική.

Η αγωνία για την απώλεια της καρέκλας, πάνω απ’ όλα.

Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/blog-post_3429.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s