Ο «κοπρίτης» ψηφοφόρος, εκλέγει «ντιντήδες» πολιτικούς;;;

Οι έννοιες «κοπρίτης» και «ντιντής» μπήκαν ξαφνικά στη πολιτική ζωή του τόπου. Πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε. Αφού ολόκληρο το πολιτικό σύστημα καταρρέει, ήταν επόμενο και οι αντίστοιχοι χαρακτηρισμοί να παίρνουν την κατηφόρα. Έτσι μια μερίδα των πολιτών – ψηφοφόρων χαρακτηρίζονται ως «κοπρίτες» και μια μερίδα των εκλεγμένων πολιτικών ως «ντιντήδες».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, σε μια έξαρση ειλικρίνειας, οφείλουμε να ομολογήσουμε, λέει μερικά σωστά πράγματα στη γνωστή συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ: «Επεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους…..μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί….».

Εμείς, θα θέλαμε να ερωτήσουμε τον κ. Πάγκαλο, όχι γιατί διόριζαν  οι πολιτικοί κατά χιλιάδες στο Δημόσιο και υπερχρέωσαν τη χώρα, καθόσον η απάντηση δίνεται από τον ίδιο «..για να πάρουμε την ψήφο τους…», αλλά το ερώτημα που θέλουμε να απευθύνουμε είναι:

Και τι ψήφο τι την κάνατε;

Θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», δηλαδή θυσιάζουμε κάτι για να επιτύχουμε κάτι υπέρτερο. Όμως ποιο ήταν αυτό το υπέρτερο, στην προκειμένη περίπτωση; Η εκλογή ενός «ντιντή» πολιτικού μήπως; Θεωρούσαν μήπως ορισμένοι πολιτικοί την εκλογή του εαυτού τους, ως το υπέρτατο αγαθό που θα έπρεπε να επιτευχθεί, ακόμα και με υπερχρέωση της χώρας; Και ωραία, εξελέγησαν και λοιπόν; Τι πέτυχαν;

Ο «κοπρίτης» που διορίζεται με αυτόν τον τρόπο, όντως παραμένει κοπρίτης, αλλά και ο πολιτικός που εκλέγεται με τις ψήφους του «κοπρίτη» τι είδους πολιτικός είναι; Και πως φαίνεται στα μάτια της υπόλοιπης κοινωνίας; Τι παραδείγματα δημοκρατίας και αξιοκρατίας παραδίδει;

Η απάντηση δίνεται από την ίδια την κατάντια μας.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/blog-post_8921.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s