«Γερασμένη» η άποψη της ΟΝΝΕΔ για τα διόδια..

Χθες η ΟΝΝΕΔ και συγκεκριμένα ο Τομέας Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της νεολαίας, εξέδωσε μια ανακοίνωση με τίτλο «Σημεία Επικαιρότητας: Η άμεση μείωση του κόστους διέλευσης στα διόδια είναι μονόδρομος», στην οποία εκφράζει την άποψή της για το καυτό θέμα των διοδίων.

Αυτό εδώ το blog πρώτο στις 2-12-2009, μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε από τον νέο Πρόεδρο, να θεσπιστεί η εκλογή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση της νεολαίας, με το άρθρο Ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. και στη συνέχεια στήριξε τη διαδικασία αυτή με διάφορους τρόπους, προκειμένου να έχει επιτυχία.

Για το λόγο αυτό δικαιούμαστε να διαφωνήσουμε με τη θέση της ΟΝΝΕΔ σχετικά με το ζήτημα των διοδίων. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων η πιο πάνω ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Είναι γεγονός όμως πως οι επίσημες συμβάσεις των ιδιωτικών εταιριών με το Κράτος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για τη μη νομιμότητα της λειτουργίας των σταθμών διοδίων ωστόσο η οικονομική κρίση επιβάλει την ανεύρεση τρόπων μείωσης του κόστους μετακίνησης». Στη συνέχεια απευθύνεται προς την κυβέρνηση και της ζητάει να έλθει σε συνεννόηση  με τις εταιρίες λειτουργίας των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων για να βρουν τρόπους μείωσης του αντιτίμου των διοδίων, ακόμα και με προσφορά φορολογικών και επενδυτικών κινήτρων στις εταιρίες αυτές.

Εμείς θα περιμέναμε από μια νεολαία να είναι πιο επαναστατική. Εντάξει δεν είναι νεολαία αριστερού κόμματος (αν και από τα αριστερά υπάρχει μούγκα στο ζήτημα αυτό), αλλά θα περιμέναμε ως νεολαία να ζητάει αλλαγές και ανατροπές και όχι να φέρεται σαν ένα συστημικό πολιτικό κόμμα, απόλυτα συντηρητικό.

Τι θα πει λοιπόν ότι οι συμβάσεις του κράτους με τις ιδιωτικές εταιρίες, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της νομιμότητας; Εμείς πιστεύουμε ότι μια νεολαία που φλέγεται από επιθυμία για κοινωνικές αλλαγές, θα έπρεπε πρώτα και κύρια να καταδικάσει όλους αυτούς από το πολιτικό κατεστημένο που στο παρελθόν υπέγραψαν αυτές τις συμβάσεις και έδωσαν το δικαίωμα στην κάθε ιδιωτική εταιρία να στήνει διόδια όπου θέλει και να αυξάνει τις τιμές των διοδίων όσο θέλει. Έπειτα θα έπρεπε να ζητήσει από την κυβέρνηση επαναδιαπραγμάτευση όλων αυτών των συμφωνιών κάτω από τις νέες δραματικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν για τους Έλληνες πολίτες ή ακόμα να καταγγείλει και να ακυρώσει τις υπογραφείσες στο παρελθόν συμβάσεις λόγω ανωτέρας βίας ή απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών. Αν δεν είναι η πτώχευση της χώρας απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών και ανωτέρα βία, τότε τι είναι; Και τέλος να βρει ένα λόγο συμπάθειας για το κίνημα των ελεύθερων πολιτών ενάντια στην εισοδηματική τους αφαίμαξη.

Αν και η νεολαία μας έχει συντηρητική νοοτροπία και εμφανίζεται ήδη πολιτικά γερασμένη και απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το σύστημα, τότε πού πρέπει ως κοινωνία να ελπίζουμε;;

Πηγή:   http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/blog-post_4746.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s