Έγκλημα ο νέος δανεισμός για επαναγορά ομολόγων.

Κάποιοι από την Τρόϊκα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν τη χώρα μας από μία οργανωμένη και κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ, αναδιάρθρωση του χρέους με γενναίο «κούρεμα» των χρεών της και ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με μείωση των επιτοκίων. Αντίθετα ενθαρρύνουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέο υπέρογκο δανεισμό για επαναγορά ομολόγων της, δηλαδή επαναγορά μέρους του χρέους της, προφανώς το πιο παλιό.

Αν επιλέξει αυτή τη λύση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα κάνει, για μια ακόμα φορά ολέθριο σφάλμα, που θα ισοδυναμεί με έγκλημα. Το «τυράκι» που ρίχνουν είναι η πιθανότητα επιστροφής στις αγορές (τοκογλύφους) για νέο δανεισμό. Δυστυχώς αυτή είναι πια η Κυρίαρχη Ιδεολογία μας. Η επιστροφή στις αγορές. Επειδή, αν δεν κάνουμε λάθος, ακούσαμε και τον υπουργό των οικονομικών, να συζητάει αυτό το θέμα, επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό με τίποτα.

Ο νέος υπέρογκος δανεισμός της χώρας για την εξαγορά χρέους, δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανταλλαγή χρέους με χρέος. Κανένα ποσό, από αυτόν τον δανεισμό, δεν πρόκειται να διατεθεί για τις ανάγκες της κοινωνίας Η προσωρινή ελάφρυνση θα είναι μικρή, αλλά οι μακροχρόνιες δεσμεύσεις, που θα συνοδεύσουν τον νέο δανεισμό, θα οδηγήσουν σε οριστική απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας και σε μόνιμη εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Καλύτερα ένα ολιγόχρονο σοκ μιας πλήρους πτώχευσης, το οποίο όμως γρήγορα θα μας οδηγήσει σε εύρεση νέων σημείων ισορροπίας και σε πλήρη αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου, παρά να ζούμε σε μακρόχρονη σκλαβιά και να είμαστε εξαρτώμενοι από συνεχή δάνεια.

Είναι φυσικά βέβαιο πως μια απότομη πτώχευση ή έστω γενναία αναδιάρθρωση θα γκρεμίσει το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς και θα ζημιώσει τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, αλλά και ποιος είναι αυτός που θα ανεχτεί μια μακρόχρονη σκλαβιά, προκειμένου να επιβιώνει αυτό το καθεστώς σε βάρος μας.

Η κυβέρνηση τώρα ξέρει. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται εσαεί ότι δεν γνωρίζει.

Πηγή:   http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/blog-post_2195.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s