Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Παπανδρέου, τολμήστε το τώρα..

Είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό. Η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι πολιτειακό. Δηλαδή η αιτία της κρίσης είναι το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και οι θεατρικοί και ανούσιοι θεσμοί του. Ο κάθε εχέφρων πολίτης αντιλαμβάνεται ότι αυτό το πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσουμε να προσπαθήσει να μας βγάλει από την κρίση.

Είναι απόλυτα κατανοητό πως όταν αφήσεις τον διεφθαρμένο που σε κατέστρεψε να διαχειριστεί ότι έχει απομείνει από τη ζωή σου, θα εκμεταλλευτεί και πάλι την ευκαιρία υπέρ του. Το σύνθημα που ακούγεται είναι ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες». Ευκαιρίες όμως για ποιους;; Για τον ανήμπορο πολίτη ή γι’ αυτούς που έχουν την εξουσία και τα κονέ;;;

Όπως είναι γνωστό την Τρίτη θα συναντηθούν ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά, ενόψει των δύσκολων οικονομικών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν. Αν θέλουν να παίξουν άλλο ένα θέατρο διαφωνίας, για να συσπειρώσουν και να κρατήσουν εγκλωβισμένες τις κομματικές τους βάσεις, ας το παίξουν. Ο λαός όμως έχει πλέον αντιληφθεί τον θεατρικό τρόπο λειτουργίας αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Η πρότασή μας και προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είναι, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσουν να αλλάξουν την κατηφορική πορεία της χώρας. Να εκριζώσουν την αιτία του κακού. Να αποφασίσουν να αλλάξουν τώρα το πολιτικό σύστημα της χώρας, προς πιο δημοκρατική κατεύθυνση. Αλλαγές στο Σύνταγμα τώρα, όχι αναθεωρήσεις και λοιπές πομφόλυγες, απλά για να κερδίζουν πολιτικό χρόνο. Χωρίς το λαό σύμμαχο, καμία προσπάθεια δεν πρόκειται να επιτύχει.

Αν το πράξουν αυτοί τώρα, η αλλαγή θα είναι ήρεμη και η μετάβαση ομαλή, αποτελώντας ταυτόχρονα την νέα εκκίνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Αν δεν το πράξουν, τότε, σε λίγο καιρό, η πρωτοβουλία θα περάσει σε λαϊκά χέρια και οι εξελίξεις θα είναι ανεξέλεγκτες και καταστροφικές.

Τολμήστε το τώρα, διαφορετικά θα σαρωθείτε από τις εξελίξεις.

Τουλάχιστον εσύ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχεις γνωστές αντιλήψεις για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, θέσε τώρα το θέμα και άφησε τον κ. Παπανδρέου διαφωνούντα και έκθετο στα μάτια του ελληνικού λαού.

Θέλουμε επιτέλους μια ουσιαστική διαφωνία. Θέλουμε επιτέλους παραγωγή πολιτικής.

Τελματώσαμε.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/03/blog-post_6670.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s