Όλα για να πάρουμε την πέμπτη δόση από τους «κουτόφραγκους»..

Ας μη γελιόμαστε και μεταξύ μας. Το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης, αλλά και όλου του κρατικοδίαιτου καθεστώτος αυτή τη στιγμή, δεν είναι η ανάπτυξη και τέτοια παραμύθια, αλλά η εξασφάλιση και μόνο της πέμπτης δόσης και κάθε δόσης από τα 110 δις (και βλέπουμε), από τους «κουτόφραγκους» της τρόϊκας.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς αφελής που να πιστεύει ότι αυτό το κρατικοδίαιτο καθεστώς που έχει αδειάσει τα δημόσια ταμεία, που έχει αδειάσει τα ασφαλιστικά ταμεία και που συνεχίζει να απομυζά μέσω της υπέρογκης φορολογίας κάθε οικονομική ικμάδα των πολιτών, θα μετατραπεί ξαφνικά σε ένα παραγωγικό και φιλολαϊκό καθεστώς;;; Είπαμε, αλλά όχι και τόση αφέλεια πια!!!

Όσο μπορούσε να την βολεύει με τα χρήματα των δανείων και με όσα κατάφερνε να πιάσει από την φορολογία από τα συνήθη υποζύγια, όλα ήταν καλά. Μόλις κλάταρε ο τομέας των δανείων, έπρεπε να βρεθεί τρόπος που θα κάλυπτε αυτή τη ροή χρήματος. Η εύκολη οδός, για ένα σπάταλο και αντιπαραγωγικό καθεστώς, δεν ήταν άλλη από το ΔΝΤ και το μνημόνιο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν όλοι γιατί σύσσωμο το καθεστώς στηρίζει το μνημόνιο και το θεωρεί «ευλογία». Μα είναι η σωτηρία του, η διάσωσή του και η παραπέρα χρηματοδότησή του, εις υγείαν των κορόιδων. Κανένα από τα κρατικοδίαιτα παράσιτα δεν νοιάζεται για την υποθήκευση και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αφού έτσι κι αλλιώς, αυτή τη δημόσια περιουσία διασπάθιζαν και πριν.

Χωρίς να διστάσει λοιπόν καθόλου το καθεστώς αυτό, μπροστά στη βουλιμία του να συνεχίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του,  υπέγραψε απίστευτα μνημόνια, εξευτελίζοντας και υποθηκεύοντας τη χώρα και έδωσε ενυπόγραφες υποσχέσεις στους «κουτόφραγκους» της τρόϊκας, που ουδέποτε είχε πρόθεση να τηρήσει.

Έτσι τουλάχιστον νομίζει.

Την νύφη όμως ποιος θα την πληρώσει;;;

Πηγή:   http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/05/blog-post_8472.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s