Λάθος επιλογή η συντηρητική επανεκκίνηση.

Για όλους εμάς τους κομπιουτεράδες η λέξη reset (επανεκκίνηση) του συστήματος, σημαίνει ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο παρουσίασε μια δυσλειτουργία ή του προσθέτουμε ένα νέο software και πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση στο σύστημα για να δουλέψει. Εδώ ακριβώς είναι και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της συντηρητικής επανεκκίνησης του συστήματος και της προοδευτικής αλλαγής του συστήματος.

Από χθες λοιπόν το νέο σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αντικατέστησε αυτό της επανίδρυσης του κ. Καραμανλή, είναι η συντηρητική επιλογή της επανεκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούμε το ομολογουμένως αποτυχημένο πολιτικοικονομικό σύστημα, που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε όπως ακριβώς έχει και απλά προσπαθούμε να το επαναφέρουμε στη ζωή με κάποιο reset και κάποιες παρεμβάσεις στο λειτουργικό του πρόγραμμα. Δηλαδή προσπαθούμε να διαχειριστούμε το ίδιο σύστημα.

Τι μας είπε λοιπόν χθες η Νέα Δημοκρατία;

1) Ότι θα επαναφέρει τον ΦΠΑ στα προ του μνημονίου επίπεδα. Όμως αφού εκεί ήταν ο ΦΠΑ πριν, γιατί καταλήξαμε εδώ:

2) Ότι θα μειώσει τη φορολογία στις επιχειρήσεις. Μα και πριν ήταν πιο χαμηλά από σήμερα, αλλά γιατί όμως καταλήξαμε εδώ;

3) Ότι θα μειώσει σταδιακά το φόρο των φυσικών προσώπων από το 45%. Μα ο Αλογοσκούφης τον είχε φτάσει στο 37% και πάλι φτάσαμε εδώ.

4) Ότι θα νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα και ότι στο μέλλον θα απαγορευτούν δια ροπάλου νέα αυθαίρετα. Μα σε όλο το βίο των 190 ετών του σύγχρονου κράτους, όλο αυθαίρετα γίνονται και όλο νομιμοποιούνται ή μπαίνουν στο σχέδιο, επομένως γιατί να μην συνεχίσουν;; Εξάλλου αυτή τη στιγμή που μιλάμε κλείνονται χιλιάδες νέοι ημιυπαίθριοι χώροι, παρά την απαγόρευση, αφού όλοι ξέρουν ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα κάνουν και νέες νομιμοποιήσεις στο μέλλον.

5) Ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο για να επεκταθεί η εγγυοδοσία του δημοσίου προς τις τράπεζες. Μα έχουμε εγγυηθεί μέχρι στιγμής 106 δις προς τις τράπεζες και στην αγορά δεν έχει πέσει ούτε ευρώ, φτάνοντας και πάλι εδώ. Πόσα άλλα θα πρέπει πια να εγγυηθούμε;; Υπενθυμίζουμε πως όταν ο Αλογοσκούφης εγγυήθηκε τα πρώτα 28 δις και όλοι εμείς τον πήραμε στο κυνήγι, είχε πει ότι μαζί με τα 28 δις θα μπει στην κάθε τράπεζα κρατικός επίτροπος για να ελέγχει αν τα χρήματα αυτά θα πέσουν στην αγορά. Τι έγινε; Απλά έπεσε ο Αλογοσκούφης. Επομένως, αν δεν ελέγχουμε τον τραπεζίτη, γιατί να εγγυηθούμε υπέρ του;;

6) Να καταργηθεί το πόθεν έσχες για όλους αυτούς που έχουν βγάλει το μαύρο χρήμα στο εξωτερικό, δηλαδή να επιβραβευτούν όσοι έχουν βγάλει το μαύρο χρήμα στο εξωτερικό . Μάλιστα. Αυτό όμως οδηγεί κατευθείαν στο να βγάλουν τώρα τα χρήματά τους στο εξωτερικό ακόμα και αυτοί που δεν τα έχουν βγάλει ακόμα και άλλοι για να τα ξεπλύνουν και φυσικά κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τη χώρα στην πλήρη χρεοκοπία. κ.λ.π.

Φίλοι της ΝΔ, αλλά και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά καθαρά και μόνο πολιτικό. Και φυσικά μην περιμένετε να το πουν αυτό οι ίδιοι οι πολιτικοί. Για την ακρίβεια, δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα των πολιτικών, αλλά είναι εγγενές πρόβλημα του ολιγαρχικού μας Πολιτεύματος.

Αναρωτιόμαστε: Τι να τις κάνει ο λαός αυτές τις ιδέες όταν η ίδια η οικονομία κατευθύνεται κεντρικά από κάποια κρατικοδίαιτα παράσιτα, τα οποία ελέγχουν τις στρόφιγγες του λαϊκού χρήματος και τα οποία χθες βράδυ πανηγύριζαν με τις νέες προτάσεις που άκουσαν, αφού είδαν ότι τίποτα πλέον δεν τους κουνάει από τη θέση τους ή θίγει τα συμφέροντά τους;; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εγγυώνται πλέον το Σύστημά τους.

Τι να κάνουν οι οποιεσδήποτε οικονομικές προτάσεις, όσο καλές και αν είναι όταν, ο κάθε εργολάβος θα μπορεί ανεξέλεγκτα να χρεώνει στο λαό το έργο 7 φορές πάνω από το κανονικό; Όταν ο κάθε φαρμακέμπορος θα μπορεί ανεξέλεγκτα να επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία πουλώντας το φάρμακο 6 φορές πάνω από το ίδιο φάρμακο στο εξωτερικό;; Όταν ο κάθε μιζαδόρος πολιτικός ή κρατικοδίαιτο παράσιτο μπορούν να απομυζούν προμήθειες για άσκοπες κρατικές παραγγελίες σε βάρος του λαού;;

Επομένως φίλοι μας, αν δεν αλλάξει το ίδιο το Πολίτευμα που συγκεντρώνει όλη την πολιτική δύναμη στα χέρια λίγων κέντρων και παράκεντρων του καθεστώτος, ο λαός είναι χαμένος από χέρι.

Τελεία και παύλα.

Πηγή:   http://hassapis-peter.blogspot.com/ 

  

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s