Γρήγορα στο plan D…


Σ
ε μια όμορφη ελληνική κωμωδία (Γοργόνες και Μάγκες) ο ηθοποιός Χρόνης Εξαρχάκος, χρησιμοποίησε μία ατάκα και απευθυνόμενος στον Φαίδωνα Γεωργίτση, που προσπαθούσε με διάφορα αποτυχημένα σχέδια να την «πέσει» στη Μαίρη Χρονοπούλου, του είπε: «Γρήγορα στο σχέδιο Νο 2». Νομίζω ότι αυτό θα μας πούνε σε λίγο καιρό, στην ελληνική τραγωδία και όχι κωμωδία που δυστυχώς ζούμε. Γρήγορα στο plan D.

Φίλοι μου καλοί, όσοι από εσάς διαβάζετε αυτό εδώ το ταπεινό blog, θα θυμάστε ότι….

στις 4-3-2010, τότε που τα plan A και B, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ιδίως του κ. Παπακωνσταντίνου, είχαν την τιμητική τους και κάποιοι, που φυσικά αμέσως διέψευδε η κυβέρνηση, μίλαγαν ακροθιγώς για ΔΝΤ, είχα γράψει ένα άρθρο με τον τίτλο Τελικά, δυστυχώς θα καταλήξουμε στο plan D…... (Σας παρακαλώ διαβάστε το άρθρο αυτό).

Αφού λοιπόν διαβάσατε αυτό το άρθρο τι διαπιστώνετε;

Διαπιστώνετε ασφαλώς ότι το plan C (δηλαδή το ΔΝΤ και τα σκληρά μέτρα που συνεπάγεται, όπως το είχα ονομάσει), φυσικά δεν θα εφαρμοστεί το επόμενο έτος, αλλά μόλις τώρα, δύο μήνες μετά τις τότε διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι με το plan B τελειώσαμε με τα σκληρά μέτρα.

Λοιπόν φίλοι μου, δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα.

Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής με σας που με εμπιστεύεστε και με διαβάζετε, θέλω να σας πω ότι εγώ βλέπω δυστυχώς, να έρχεται ένα extreme plan D.

Ναι φίλοι μου δυστυχώς, θα μας αναγκάσουν να περάσουμε από ένα καθεστώς φορολογικού (βλ. Κύπρος) και εργασιακού παραδείσου για το Κεφάλαιο. Κανείς δυστυχώς δεν πρόκειται να επενδύσει στη χώρα μας, με βαριά φορολογία στις επιχειρήσεις και χωρίς ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Δυστυχώς θα περάσουμε από ένα στάδιο που πέρασε η Ιαπωνία στην αρχή, που περνάει η κομμουνιστική Κίνα τώρα, καθώς  και τα πρώην κομμουνιστικά κράτη της Βαλκανικής, αλλά και όλα τα υπανάπτυκτα κράτη που αναπτύχθηκαν. Αυτό θα είναι το τίμημα της σοσιαλιστικής κοινωνίας με δανεικά που ζούσαμε, χωρίς να παράγουμε. Θα μας εκμεταλλευτούν.

Κάτι τέτοιο προσποιείται προπαγανδιστικά ότι δεν πρόκειται να κάνει η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αν και δειλά δειλά επέτρεψε ήδη τη νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος με μια φορολογία 5%, την οποία φυσικά στη συνέχεια θα αναγκαστεί κι αυτή να την να αποσύρει.

Όμως, ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα ΜΜΕ του κατεστημένο μιλάνε για το υπεύθυνο πολιτικό σύστημα.

Τίποτα δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει, αν πρώτα δεν καταργηθεί το ισχύον σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που εκτρέφει πολιτικούς και οικονομικούς κηφήνες, με άμεση αλλαγή του Συντάγματος, για να πάμε σε ένα στιβαρό και ταυτόχρονα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, όπου όλοι θα συμμετέχουμε στη διακυβέρνηση και στον καθορισμό της πορείας της χώρας.

Χωρίς αυτή την αλλαγή δεν δεχόμαστε τίποτε άλλο κι όποιος αντέξει.

Όχι φίλοι μου.

Δεν θα περάσουν πάνω από τα κορμιά μας οι νταβατζήδες της διαπλοκής, διατηρώντας ακέραιο, έστω με κάποια λίφτιγκ, που θα επιχειρήσουν, το πολιτικό σύστημα που τους εξέθρεψε, τους πλούτισε και τους συντηρεί.

Όχι.

Αυτό ποτέ δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/04/plan-d.html

Σχολιάστε